5 tips tegen droge handen

5 tips tegen droge handen

Zijn jouw handen ook zo geïrriteerd van het vele handen wassen en desinfecteren met alcohol? Je huid verliest vocht, wordt droog en je krijgt last van gespleten nagels. Vandaag vertel ik wat je hieraan kan doen.

Mocht je toch je handen moeten wassen, smeer ze direct in

Ja het is heel gemakkelijk om snel tussendoor je handen te reinigen met de desinfecterende handgels. Helaas bevatten deze handgels veel alcohol om bacteriën te kunnen weren. Alcohol droogt de huid uit met als gevolg nog drogere handen. Probeer zoveel mogelijk de handen in te smeren met een handcrème  om droge handen te voorkomen, zeker als je thuis bent!

Vermijdt tevens het gebruik van agressieve zepen of poetsproducten. Draag tijdens het poetsen handschoenen. Je kan de handen daarvoor zelfs even insmeren met een handcrème zodat deze tijdens jouw poetsbeurt nog extra kunnen intrekken.

Bekijk de Clephar handbehandeling

Smeren, smeren en nog eens smerenFs

Droge handen hoor je vettig te houden met een rijke handcrème. Het liefst iedere keer als je je handen wast, want zeep en water drogen weer extra uit. Leg handcrèmes op verschillende plaatsen zoals in huis maar ook op je werk en in de auto. Wist je dat een handcrème ook voor je nagels werkt? Masseer daarom ook goed de nagelplaat en de nagelriemen in.

Kies voor een rijke voedende handcrème. Die van Clephar is hypoallergeen, bevat een spf 15 en voorkomt en werkt preventief tegen pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. Last van gespleten nagels? Calcium, ijzer, eiwitten, zink en vitamine A en B zijn nodig om je nagels gezond te houden.

Meer over Clephar

Terwijl je ligt te slapen

Ga je slapen, smeer dan je handen in! Zet een tube op je nachtkastje zodat je het niet vergeet. Smeer een dikke laag en laat voldoende intrekken. Wil je extra verzorging? Draag dan katoenen handschoenen terwijl je slaapt. Zo krijg je heerlijk gehydrateerde handen!

Warm houden en voldoende water drinken

Als je handen warm zijn blijft de doorbloeding optimaal. Een goede doorbloeding activeert de stofwisseling, deze is belangrijk voor de aanmaak van nieuwe huidcellen en sterker bindweefsel. Sterker bindweefsel houdt meer vocht vast met als gevolg minder uitdroging. Drink daarbij ook voldoende water om je vochtreserve aan te vullen.

Extra verzorging

Je geeft je lichaam en gezicht alle aandacht maar ook je handen mogen niet vergeten worden. Laat je af en toe eens verwennen met een Clephar Collageen handbehandeling of een manicure.

Bij een Clephar Collageen handbehandeling worden de handen eerst gescrubd met een speciale hand scrub. Daarna worden de handen en onderarmen met een voedende olie gemasseerd, waarna de handen heerlijk warm worden ingepakt met een speciaal 100% collageen handmasker.

Bekijk alle behandelingen

Veel succes met het verwennen van je handen, heb je vragen of advies nodig? Neem contact op en hopelijk verwelkom ik je snel in de salon!

Contact opnemen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief voor aanbiedingen, acties en het laatste nieuws op het gebied van verzorging.

  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.
Maak afspraak