Bescherm je huid tegen de zon

Bescherm je huid tegen de zon

Geniet jij ook al lekker van de zon? Vergeet je dan niet in te smeren.

Het verbaast mij dat ik nog te vaak mensen onbeschermd in de zon zie liggen. Zelfs nu we weten wat UV-straling met je huid kan doen. Het is nog erger dat kleine kinderen niet ingesmeerd worden of pas ingesmeerd worden als ze al rood beginnen te worden.

Bescherming van de huid: UV-straling. Wat doet dit met je huid?

UV-straling bestaat onder andere uit UVA, UVB en UVC-straling. UVA-straling dringt diep in de huid en UVB-straling blijft in de bovenste huidlagen. UVC-straling is het meest schadelijk voor de huid maar komt niet tot aan het aardoppervlakte.

UVA-straling tast het huid DNA aan die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van nieuwe huid. Maar nog belangrijker, UVA-straling is een belangrijke veroorzaker van huidkanker!

UVB-straling zorgt ervoor dat je huid verbrandt en dat de beschermlaag op je huid aangetast wordt. Hierdoor wordt je huid gevoeliger en zal de kans op irritatie en allergie toenemen.

Welke zonnefactor is goed voor je huid?

Om jezelf te beschermen tegen de zon zijn er verschillende zonnefactoren. Het is belangrijk dat je de juiste factor gebruikt bij jou huidtype. Deze wordt bepaald door onder andere je huidskleur, pigment, haarkleur en of je snel verbrand. Neem je een te lage zonnebrand factor dan heb je de kans om als nog te verbranden. Er bestaan verschillende soorten zonnefactoren die verwerkt worden in gezichtscrèmes, zonnecrèmes of zonneoliën. Wat niet iedere zonnebrand bevat is de UVA bescherming. Deze beschermd je namelijk tegen het voorkomen van huidkanker. Zorg dat deze erin zit.

Zand, (zee)water en zweet kunnen ervoor zorgen dat de factor in je zonneproduct verlaagd wordt of eerder uitgewerkt raakt. Ga je veel in het zwembad? Zorg er dan voor dat je zonnebrand waterproof is.

Waar moet je op letten?

  • Probeer er een gewoonte van te maken dat je iedere dag jezelf beschermd tegen de zon
  • Om de 2 uur opnieuw insmeren met een zonneproduct
  • Vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00 uur op het heetst van de dag
  • Zorg voor passende bescherming. Draag bijvoorbeeld een pet, hoed, zonnebril en een t-shirt
  • Zorg dat als je gaat zwemmen of veel zweet je zonneproduct waterproof is.

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief voor aanbiedingen, acties en het laatste nieuws op het gebied van verzorging.

  • Je gegevens zijn veilig. Door het formulier te verzenden, ga je akkoord met de privacy policy.